Obchod se nachází v testovacím provozu. Prozatím není možně provádět objednávky.

Blueberry Rwanda

Kombinace suché metody zpracování s anaerobní macerací nabízí nevšední chuťový zážitek. Sametová jemnost borůvkových tónů, kompatní a velmi čístý profil. Jedná se o vysoce hodnocenou kávu v rámci SCA skóre.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Objednáno Skladem Zvolte variantu
Kód: 163/75G 163/150 163/250 163/1KG 163/100 Zvolte variantu
85 Kč 152 Kč 240 Kč 897 Kč 87 Kč od 85 Kč 70,25 Kč bez DPH 125,62 Kč bez DPH 198,35 Kč bez DPH 741,32 Kč bez DPH 71,90 Kč bez DPH od 70,25 Kč bez DPH
Kategorie: Arabica

Rwanda Ngoma 16+, anaerobic natural

Rwanda se nachází v rovníkovém pásu a její mírné klima spolu s vysokými nadmořskými výškami v nichž se nachází kávovníkové plantáže ji předurčují k produkci zajímavých káv.

Tato šarže prošla prodlouženou anaerobní fermentací třešní v uzavřených nádobách po dobu 72 hodin a dále pak naturálním zpracováním – pomalým sušením na afrických postelích po dobu 6 týdnů v mycí stanici Ngoma, která zpracovává třešně pro více než 500 drobných farmářů z oblasti Nyamasheke.

Tato šarže má dle hodnocení SCA 87 bodů.

V této oblasti je výborná kombinace kvalitní vulkanické půdy a teploty pro pěstování, zároveň je velkou výhodou umístění stanice Ngoma u jezera, od něhož v noci fouká na africké postele chladný vzduch což pomáhá řídit proces sušení. Chladný vzduch snižuje teplotu třešní a napomáhá díky plynulému sušení rozvoji chuti.

 

Základní informace:

ZEMĚ PŮVODU: Rwanda
REGION: okres Nyamasheke
FARMA: Družstvo Twongere
FARMÁŘ: Ženy z družstva Twongere
NADMOŘSKÁ VÝŠKA 1.800 – 2.200 m n.m.
ODRŮDA: Coffea Arabica – Red Bourbon
ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ: Natural anaerobic
SKLIZEŇ: Srpen - únor

 

Chuťový a aroma potenciál:

AROMA: Lískové oříšky, med
CHUŤ: Borůvky, hrozny a sušené ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu